Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blod rinner mellan solstrålarna






Ambulansen kommer farandes genom sommaren. Blåljusen och sirenerna gör ont i kroppen. Det är som vi alla är skadade. Det var ett fall från hög höjd, många meter upp i luften är livsfarligt att rasa från.

Jag står bredvid dig och är rädd, men du säger ingenting. Det är så ensamhet blir till; frågorna uteblir när de behövs som mest.

Blod rinner mellan solstrålarna. Det ser ut som en vilsen vårflod, ändå är det endast tårar som blandas med jord. Du trycker min hand. Jag blundar, vågar aldrig förstå att också du är med om det jag är.

Himlen har mörknat på ett ögonblick, gått sönder och hemska minnen stiger fram som en stum arme. Fåglarna är borta. Båren bärs fram till den livlösa kroppen och jag skakar precis som du när bladet flyger iväg.


______________




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 336 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-03-29 13:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP