Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inget aprilskämt.... om föräldrars skilsmässa


1.4.2014 Om barns rätt att vägra välja (fundra)

 

att tvingas välja
kan vara svårt att svälja
när man älskar två

            *

det ansvar som läggs
på ett barn som en gåva,
en gärd av respekt
för barnets valrätt 

är en psykisk misshandel,
föräldrafeghet

är att ställa sig
passiv på kaukasiska
kritcirkelns mittpunkt

lägga  sitt ansvar
som förälder på barnet,
"för barnets bästa"

            *

 

så blir barnens val
- vart bortval - fortsatt plåga.
barn överlever.

 

2014-04-01   01:34




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Minkki VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-04-01 00:41



Bookmark and Share


  Connie
Så bra skrivet, någon måste ta barnets parti!
2014-04-03

  walborg
Stark text och underbart vackert språk
2014-04-01

    ej medlem längre
Väldigt vettiga ord!
2014-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP