Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Meningsfullhet käkar bitterhet som godis

Nästa vecka
ska jag ta det lugnt
Jag ska ta det lugnt redan nu
mitt hopp lyser som solen
mitt hopp är större än jag
Det är inhugget i sten
på livsomständigheternas tavla
kraftfullt
ofrånkomligt
Den som fortfarande hoppas
har allt
även ifall hemmet täcks av mörker
och alla vapen riktas mot fånen som står där med ett stort leende
De skrattar åt honom
- Förstår du inte att du kommer att dö?!
Han skrattar tillbaka
- Jag har allt som jag vill ha
Hoppet är inte till för att nå ett visst resultat
Hoppet ÄR resultatet
målet
meningen
allt som behövs
De sköt honom
men de kunde inte ta ifrån honom glädjen
- Dumma jävel!
och sedan levde de i bitterhet i resten av sina liv




Fri vers av Elinsomalltid
Läst 273 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-03 11:18



Bookmark and Share


    Vimmel
Blir liksom lite glad av att läsa detta, även om de mördade den som hittat rätt... Gav mig lite nya sätt att se på saker. Tack för god läsning!
2014-04-10

  M M Mannheim VIP
Titeln är underbar! Nästan som en filmtitel från tiden med De unga arga, på 60 talet med författare som Alan Silitoe och John Osborne och skådespelare som Richard Burton.
2014-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid