Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

soffläget så här i april

så mycket vi jämför oss med andra

vi läser tidningar med glatta framsidor
statusuppdateringar på facebook
morgonfikat måndag morgon
allt är perfekt

hemmet snyggt inrett med en genomtänkt personlig touch
rent och avskalat
färgglatt och lekfullt

middagsbjudningar med dekorativa dukningar i skimret av levande ljus
glatt
trevligt gemytligt

maten perfekt upplagt och tillagad av ingredienser som inte finns att köpa på konsum

weekendresor med gänget
London
pubar
shopping

avkoppling i stugan
hembakta bullar i trädgården
lantliv med grillfester och dopp i sjön

fjällturer med skoter och pimpelfiske
vedeldad bastu och suovas vid brasan

livet på en pinne

fredagsmys i soffan med hela familjen
olika tilltugg och vin till dom vuxna

lördag morgon
mormor hämtar barnbarn för helg tillsammans
först en picknick i skogen
därefter besök på äventyrsbad
avslutar såklart med sagoläsning på sängkanten

söndagsfrukost
apelsinjuice
hälsosamma smothies i gröna nyanser
nybakat bröd och servetter
kaffet doftande
i solbelyst kök
vita morgonrockar och kärlek i luften
så lyckliga vi kan vara



så mycket längtan man kan känna när man själv har kommit hem från jobbet till en tom och tyst lägenhet i april
vårmånaden när livet ska vända
dagarna blir längre
kvällarna blir ljusare

och det finns så mycket hopp


och i tidningarna lever alla så perfekta liv


jag har slutat bläddra i dom

och när jag tänker efter så ser jag inte längre det perfekta livet
jag matas inte mer med idealbilder som får mig att se allt jag inte har



fredag kväll
ensam i soffan
filten som värmer mig
tystnad när tv:n är avslagen

jag är nöjd med detta nu
det händer inget sensationellt
jag kan bara vila i stunden

och tidningarna dom får ligga i högen som är på utgående
sophuset nästa

















Övriga genrer av Trädflickan
Läst 456 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-04 22:16



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Fin! Jättebra beskrivning av "det ideala livet" och en trösterik avslutning för oss som saknar det. Tack!
2016-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan