Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

surdegsbröd och en kopp grönt te


Flickvännen har fått adhd av att vår kärlek gått i baklås, rymt och stängt in sig i Facebook. Hon vägrar komma ut till den verkliga verkligheten. Jag försöker locka tillbaka henne till mig med surdegsbröd och en kopp grönt te, men hon vill på allvar separera och bo kvar i det sociala forumet.

Jag vandrar rastlöst runt i lägenheten, står på händer i vardagsrummet, gör kullerbyttor i hallen och hänger en stund i kökslampan, vet inte vad jag ska ta mig till. Jag spolar ner hennes guldfisk i toaletten, inte för att hämnas, utan för att jag retat mig länge nog på att den verkar trivas med att simma runt i en glaskupa.

Flickvännen skuttar omkring på Facebook, byter ut mina fotografier till bleka kopior. Hon besöker nära vänner och berättar vad jag egentligen säger om dem. Jag slår förtvivlat huvudet mot datorns skärm, samtidigt som jag grinar över att jag dränkt en oskyldig guldfisk. Jävla internet, tänker jag och skriker ”amen”, då flickvännen förstör frisyren på min profilbild.

_____




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-04-05 13:00



Bookmark and Share


    violas
O nödigt
2014-04-07

    Mirm
Tufft
2014-04-05

    violas
Dig skriver jag menar såklart huvudpersonen

2014-04-05

    violas
NÄ, guldfiskar spolar man inte .!
Men jag kan till viss del förstå dig , men men.............bara till viss del..........
2014-04-05

    ej medlem längre
Surdegsbröd? Inte undra på;).
Du skulle nog ha haft större framgång med glass (spetsat med tequila), eller choklad.
2014-04-05

    ej medlem längre
haha
2014-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP