Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Place


*

Ligger klarvaken och spänner hanen. Siktar på solkatter i taket och tänker att något bakom mitt rum vill mej ont. Varför annars denna vägg, kunde vi inte lika gärna kunnat ligga inlindade i varandra hela det hårda sjuka höga huset istället.
Jag öppnar mina ögon och inser att jag just drömt en vacker dröm.
Att en vallgrav öppnats och hur en svart ståtlig hingst bestiger hennes kammare.
Jag var inte alls någon galning utan en riddare. Det sönderskjutna fönstret i rummet badade i ett vackert väder. Jag hörde klockor som tjöt högtidligt nedanför. De hissade ned en kran som spände fast vingar på mina skuldror och jag flög med henne till en bättre värld. Föll och föll i varandras famn och skärvor glittrade som pärlor runt oss i snön.


*




Prosa av Lars Gullberg
Läst 216 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-05 20:52



Bookmark and Share


  Nanna X
Tycker om hur hoppet i dikten skaver mot titeln.
2014-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg