Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
meddelanden bröder emellan.


Poetbröder.

Citat från John Saint Perse:"Från min broder poeten har jag goda nyheter;
Han har ännu skrivit en sak av mycket av stort behag."

Jag har själv en diktarbroder i staden, som nyligen skrev till mig;" Du kan aldrig skriva om lyckan, kompis. Det är nästan omöjligt."
Tackade honom för det lilla ordet "nästan". Tänkte:"Det man kan uppleva, skall det vara så omöjligt att förmedla?"
Satt på en skiva och gick över det solbelysta golvet till ett tenorsolo av Stan Getz. Så nära....så nästan... så... Men han har rätt. Hur skall man förmedla en sådan känsla?
Sorg,vemod, förtvivlan, saknad , det kan vi finna ord för. Men lycka och kärlek rinner mellan fingrarna och låter sig inte fasthållas i några formuleringar.
Men vi är många, som försöker, och det är ett vackert drag hos oss.

ue.




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-05 21:59

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram