Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

regnet kom från ingenstans


När jag var barn åkte jag runt i en rostig trampbil och fångade humlor i en genomskinlig fryspåse. De brummade ilsket, men jag tämjde dem som en cirkusdirektör. Jag slog påsen mot asfalten och efteråt kröp humlorna omkring på marken, utan att försöka bränna mig.

Jag byggde också torn i sandlådan, försökte nå upp till solen, ville plocka ner glöden och hänga ljuset i mitt rum under natten, men sandkornen rasade alltid ihop när jag började klättra på dem. Regnet kom från ingenstans.

Några humlor drunknade. Det kändes konstigt i magen, lite som om det var mitt fel. Jag körde trampbilsfort genom lekparken, rymde från skulden och längtade efter att molnen skulle skingra sig, men då solen åter bröt fram kändes himlen ändå trasig på något vis.


______________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-04-06 13:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
.. körde trampbilsfort genom lekparken, rymde från skulden och längtade efter att molnen skulle skingra sig, men då solen åter bröt fram kändes himlen ändå trasig på något vis. 

Sånt underbart språk. Den här gillade jag! Mycket!
2014-07-02

    ej medlem längre
Kungligt!
2014-05-10

    Mirm
Riktigt bra !
2014-04-14

  Nanna X
Allting är ditt fel va ; )
2014-04-13

  i af apa
jäkla bra! tack!
2014-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP