Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anonyma tårar

På perrongen ringer telefoner
- otåliga berättelser väntar på att delas, höras, bäras med någon annan.
Ibland är det ödet som ringer.

Hon som tar ett steg fram och kliver in i bilden sticker handen ner i väskan och svarar aningslöst, leende
innan allt sönderdelas
när tåget hon väntar på pressar samman rälsen för tiotusende gången den här månaden

Människor kliver på
Människor kliver av
Hon står fortfarande kvar när dörrarna stängs

Och du är inte framme än

Hon är inte anonym
för det finns inga okända ensamheter

Hon kommer att ringa ett samtal i samma telefon
för att förhandla sin berättelse och den abrupta vändningen - om en stund

Först ska hon sätta sig ner på en bänk,
begrunda att hon blev hittad här nere bland tusen andra
av den välbekanta signalen i hennes egen väska.
Begrunda det urgamla ödet som meddelar sig i hennes alldeles nya Android.
Och kanske gråta anonymt

När hon ser upp igen kommer en ny tid att anges på digitalskylten, en ny riktning och en ny slutstation

Hon blir tvungen att kliva på och då kommer hon att sätta sig i din vagn på den enda lediga platsen intill din
Och det är på så sätt du kommer att få höra hennes berättelse,
enstavig, tyst och sorgsen

Det finns anonyma tårar men inga anonyma människor
Det finns avstånd och begränsade perspektiv
och ödet som ivrigt vill meddela sina katastrofer
godtyckligt fördelade över jorden i varje stund




Fri vers av Vanja-Kristina Morgell VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-04-06 23:31



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Styrka! Värdighet och vördnad!
2016-10-24

  Magdalena Eriksson VIP
Kommer på mig med att tänka ...
det här bär det här är
här och nu
Men det var ett tag sedan du skrev. Fint tack.
2015-02-10

  Lars Hedlin
Stark skildring om livets skeden..bra feamfört med känsla!
2014-05-08

  Anya VIP
Men så bra. En nutidsskildring med spetsig penna. Tycker särskilt om:
Det finns anonyma tårar men inga anonyma människor.
2014-04-22

  Ekvilibri
Vackert om det oförutsägbara ödet. Gillar sammankopplingen mellan uråldrigt och nytt.
2014-04-19

  Tabac VIP
Gillar starkt "anonyma tårar".
Det är egentligen bara ett uttryck för vår tid, våra sönderstressade liv där vi aldrig hinner stanna upp, LEVA och bara njuta utan istället gråter vi i tysthet för att allt går så fort och det vackra ödet som vi så blint trodde på inte hann se oss på den där perrongen.

APPLÅDER!
2014-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Vanja-Kristina Morgell
Vanja-Kristina Morgell VIP