Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi måste välja...............


Euforia eller Helvetia ?

En värld som är stadd i organiserad alienering 

en  desorienterad  folkhop som väller fram

en hjärninflammatorisk minering 

ett olidligt trumhinnespräckande larm

 

Med eliten på åskådarplats 

med njutningsfull fradga kring munnarna 

ser de framtidens gladiatorer ta plats

och blodet forsar i brunnarna 

 

Och denna utveckling är svårstoppad

för Makten har inga invändningar

Fascismen verkar nu formtoppad

kan bli ödesdigra förändringar 

 

Det magiska ordet som alltid förhånats

kunde detta kaos förhindra 

efter Rättvisa det borde trånas 

mycket den då kunde lindra 

 

Men Makten förnekar detta 

och vill endast egna lagar stifta

vi måste nu hinder  sätta 

Makten vår värld förgifta 

 

Och detta kan vi göra gemensamt 

alla ska gå tillsammans 

Inget ska göras ensamt

och allt ska ske med fröjd och gamman ! 

 

-----

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 365 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-09 14:45



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Vet ni vad de rikaste brukar kalla rättvisan för ? Jo, avundsjuka !
2014-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska