Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


Prioriteringar !

Prioriteringar !

Dominerar våra liv !

Kastrerar våra liv ! 

De försätter oss i ständig knipa

de får oss ofta att förtvivlat lipa

de tvingar oss till fördärvliga beslut

vars följder kan bli ödesdigra

det vi helst vill ge förtur

får vi ofta övergiva 

 

Prioriteringar !

En avskyvärd företeelse

som pest och kolera

som att begå en förseelse

motvilligt att konstatera

alltid går något åt häcklefjäll (¤)

något man ville ha ogjort

man grämer sig mången kväll

i både smått och stort 

 

Prioriteringar !

Ofta av ekonomiska orsaker

har samhälleliga anledningar

brist på rättvisa , huvudsaken

orättvisa fördelningar 

återigen är det bevisat 

att en rättvis värld behövs 

som eliten (¤) alltid avvisat 

när de om motsatsen, beslöt........

 

 

(¤) : "Häcklefjäll", ungefär ,att det går illa , det går åt helvete . 

(¤) : "Eliten" , världens mäktigaste , Obama, Putin med flera . 

-------

 




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 460 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-10 12:18



Bookmark and Share


  ULJO
bra skrivet
2014-04-11

  aol
bra sant skriet vännen,
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska