Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändhållplats


Skalbaggen är så nära
sin allra sista natt nu.

Den kränger av sej sitt hölje,
det värker så om den.

Tänker jag getingens
planlösa resa
om kvällen,
att slutet är brutalt,
även vårt kan vara så.

Långtradarna uppåt landet
på väg till avtagsvägana
dit inte ens mina tankar når.

De minns knappt vart nånstans
de startade sin färd
backspegeln är tom och mörk.

Endast månen lyser klar där.
Även i mitt fönster nu.

Jag har min säng,
min sänglampa att släcka,
någon att kanske säga gonatt till.

Hör jag de sista vingslagen från getingen
innan den faller.
dödsdömd in bakom elementet,
innan ljuset släcks ned.







Prosa av Lars Gullberg
Läst 186 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-08-04 19:28



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Närheten
Den vibrerande
Lyriken i liv som
död.Så vitalt
fångat!

2018-08-07

    ej medlem längre
Livet kan sluta så brutalt. Tycker om hur du med fina trådar knyter ihop dina bilder och vänder på perspektivet, resan ur en insekts perspektiv.
2018-08-06

  AKT VIP
Intressant begrundan.
2018-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg