Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påskkalendern skrivs i stafett-samarbete med Nanna X. Läs hennes nästa avsnitt imorgon!


Haran o Ugglon, episod 38




Vår hara här i ägget
nu äntligt ville kläckas
till allas sista grubbel
Vem skulle därur väckas??


såg ut att bliva bägge :
en tudelt tvåsam hara
Dock tvillingen blev dubbel
ty hon var rentav fyra!!!!


den ena typ porslinspjäs
den andra bara para' (sig)
den fjärde kunde läsa
den tredje alls ej snarlik (sig)


Där stod hon i butiken
Åt älskog gav sin kropp, ah!
Här fann hon sig i bibeln
Sen runt i hålor hoppa


Att vara fyra haror
det kändes som ett vändkors
av ständigt nya faror
likt betet i en torskgränd


Dock ingen ville illa,
blott ha henne som påskpynt
att köpas hem till villa
och ställas snygg på hyllplan


fast böka skönt i myllan
nu Haran hellre skulle
med Rävin varmt i fyllan,
sen föda ungar gulle


Fick för sig hon var kyckling
det gjorde snart magistern
med uggleblicks monokel
beställde fönstrets skyltning
 

men rövaren hann före
och bort vår skönhet fördes
som tjuvgods ut i rymden
Raketen var visst rävens


Så Månan månde undra
hur sagan skulle sluta
Aniaran andlöst bläddra'
och skriften lydde : RUTA


När djuren slukat frukost
ja, hela galna gruppen
man fann hur deras farkost
försvunnit upp som tuppen


Ner sträckte sig Giraffin,
förtäljde sina gäster
att hans planet var husrum
för drägg såväl som präster


När Haran åter vore
i stärkt aspekt sin fjärde,
då fingo de dra fjädrar
ur marken bäst man torde


till smyckning av sin hemjord
dit skeppet fabulösa
må återvända sällsport
från fåglars nebulosa

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-11 10:56



Bookmark and Share


  Hans Christian
Står upp och applåderar!
2014-04-18

  Nanna X
Vilka skönknäppa anti-rim: vändkors/torskgränd, påskpynt/hyllplan...

En härligt mystisk episod. Din stil är i sitt esse!
2014-04-12

  Nanna X
Oj, så fantastiskt spännande och så mycket att fyrdubbelt smälta... jag återkommer!
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP