Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett finskt talesätt - aktualiserat av vårens första sädesärla idag


Sommarens budbärare (Kuu kiurusta kesään)

 

Lärkan!
en månad till sommarn

Kuu kiurusta kesään 

Bofinken!
en halv månad kvar

Puolikuuta peipposesta

Sädesärlan!
Bara ett snäpp till

Västäräkistä vähäsen

Svalan!
Sommaren är här!

Pääskysest' ei päivääkään

 

 

 




Övriga genrer (Översättning) av Minkki VIP
Läst 668 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-04-11 16:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-04-17

  Monika A Mirsch VIP
Det sjunger i din text, växer, strålar, gläder!
2014-04-13

  Heikki Hellman
Alltså idag ännu en halv månad kvar till sommarn! Tack för denna översättning som jag inte hade träffat tidigare.
2014-04-13

  gunnnar nylund VIP
Lite av bondepraktikan det här... naturens egen biologiska klocka som tickar
fram i takt med årets förändringar. Den borde vi tillämpa mer!!
2014-04-12

  Larz Gustafsson VIP
Ylistos Herran!
2014-04-11

  walborg
Roligt att läsa talesätten som jag inte kände till i sin helhet!
2014-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP