Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En annorlunda synpunkt


Själv

Vad bra att jag egentligen är själv
Helt oberoende, självständig kvinna
Och kvinnor kan, de orkar ta befäl,
Bestiga berg och stoppa elden brinna

De kan, de måste, annars är det skam:
"Du blir förtryckt, du skulle kunna vinna
Gå fram, bli stark, bli fri" – och jag går fram
Helt fri och närapå frihetsgudinna

Jag själv kan skaffa mig mitt levebröd
Och jag är inte någons tjänarinna
Har inte bundit mig i lust och nöd
På mitt behag blir jag en älskarinna

Som ensam borg står jag och glor i älv
Vad synd egentligen att jag är själv


Av Alicia Stenfors




Bunden vers (Rim) av Alicia Stenfors
Läst 316 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-11 22:28



Bookmark and Share


  Cathrin M
Fin bild av dubbla känslor.
2014-05-06

  mare VIP
Bra formulerad
och mycket tänkvärd
2014-04-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra beskrivning av för-och nackdelar av att vara själv.
2014-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra text. Allting har för- och nackdelar.
2014-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Alicia Stenfors
Alicia Stenfors