Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fick en förfrågan om att skriva en anings längre texter.. Detta är resultatet.


I samma hus fast på tredje våningen.


Du dricker grisfoster direkt ur
odiskade konjakskupor.
Tuggar Om kex som du redan
tuggat
och rör vid ditt kön
emellanåt.
Sist nån red dig var 2005
På Hösten.
Lena. (Hon med rosa mjukisbyxor
och deltidsanställning)

Hon är gift Nu och Har glömt dig.
(Hon har skaffat lackat furubord
och vattenspridare.)

Du har kattsand på golvet
och hål i strumporna.
Du har skitig datorskärm
och problem att stava till (Extreme) när
du porrsurfar. Fetish med.
Men fista går bra.
Tyska kvinnor med mun-boll
kvider extra bra. Tycker du.
Sen har Dom något panikartat sug i
blicken också,
som du gillar.

Din askkopp på vardagsrums bordet
är överfull och examensbuketten från dåtiden
hänger kvar på väggen.
Solblekt och instängd i sprucken,
glanslös, cellofan.
Kortets text kan man inte läsa längre
men du vet vad det står
Du vet vad tanken var.
Det räcker. För dig.

Då var då.

För övrigt
kräver dom ju inget tillbaka. Tänker du.
Tyskorna som kvider.
Bakom skärmen. Med mun-boll
och billig spets.
Dom känner inte lukten
ifrån svettiga ljumskar.
Sprungen ur din sittställning.


Och kanske är det lika bra.






















Fri vers av Maria Natasja
Läst 380 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-04-13 19:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hej Maria!

Du skriver direkt, utan krusiduller och låter oss (mig) uppleva en instängd, mörk värld. Utvidga texten, förläng den och du har en "bestseller" i din hand.

Du skriver också med intensitet och känsla, så att läsaren (jag) upplever texten som självupplevd. Har Du publicerat några böcker? Jag gissar det.
Jag har skrivit ett 20-tal noveller sedan jag hoppade av mitt jobb 2013. Mitt mål var att skapa en sådan stämning och vibration som Anais Nin lyckades med i sina böcker "Venusbarn" och "Venusdeltat". Så småningom når jag ända fram. Och förbi. Med hjälp av ett väl använt suddgummi.
Vilka av mina prosatexter/noveller tycker du "håller" för att kunna publiceras. Jag ska skriva in några noveller till idag och imorgon. Så ser du bättre helheten i mitt skrivande, och för- respektive nackdelar.
Jag behöver goda råd och kritik för att kunna gå vidare. Hittills har jag gett ut två diktsamlingar men skulle vilja ta mig in i prosans underbara värld...

Tack på förhand hälsar Bengt Malmsten
2016-05-05

  Hans Christian
Oj! Vad du är duktig på många, sätt. Jag gillade verkligen, den här prosatexten!
2014-04-14

  Tess74
Genialisk!!
2014-04-13

    ej medlem längre
bugar och beundrar,,,

2014-04-13

  thyra
Här finns, det makabra, människokännedomen, bilderna ur någons vardag och torftigheten. Mycket bra!
Dessa raderna log jag åt: "Hon är gift Nu och Har glömt dig.
(Hon har skaffat lackat furubord
och vattenspridare.)" Tack!

2014-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja