Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författarens foto. Dottern målade påskägg på 1980 talet då familjen bodde på landet


APRIL

Ordet april doftar vår.
Vägkanter glöder gula av tussilagor,
diken svämmar över, våtmarker, vattenbryn
också gula av späda kabbelekor.

På gården skakar koltrasten om förra års blad,
varmt regn har lockat olika kryp till jordytan,
trastars måltid blir växlande, även en massa
måsar rusar efter mask på grönskan.

Björkkronor är plötsligt gulligt gröna,
mössöron vaknar till liv.
Detta år slutar fastetiden först i april,
påsken är sentida.

Palmsöndag firades i går.
På gårdar tassade små häxor i sina
färgglada skrudar, prydnadsris i sina händer.
Många vänner fick smaka på vänliga riset,
innan vännen ville ’lägga chokladägg!’

Snart är påsken, livet vinner över död
skapelsens glada högtidstid.
April är också vårens vinst över vintern.
Snön smälte, sjön avkastade sitt istäcke,
ett intensivt liv börjar!

© Heikki Hellman 2014-04-14




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 596 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-04-14 17:56



Bookmark and Share


  Flicis VIP
Jotack för påskägget, för jag föredrar nog den före riset.
2014-04-16

  Björn Björkegren/Blue Bear
Fin!
2014-04-16

    ej medlem längre
Mycket fint om våren å våra traditioner!
2014-04-16

  ResenärGenomLivet VIP
En härligt glad vårtext...
2014-04-15

  Palett
En underbar beskrivning av vårens ankomst i den lynniga aprilmånaden !
Gott att läsa !
2014-04-15

  Maj-Lis VIP
Så fint om den efterlängtade våren
och så träffande med koltrasten
2014-04-14

  aol
här bubblar våren i din fina dikt,
2014-04-14

  Eva Helene VIP
Poesi som sjuder av liv och lust, tack för den!
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman