Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din handduk var blodig


Jag tyckte att du hade åldrats

tio år på några månader


Men ditt hår har växt ut igen

och du behövde aldrig sätta dig ner



Jag vet att du är stark

nästan starkare än vad du borde kunna vara


och det är bara en av många anledningar

till varför jag älskar dig



Ändå jagar ångesten ifatt mig

varje gång du inte vill säga hur du mår

när din handduk är blodig


Röker gör du igen

dricker lite för mycket vin



Jag saknar dig alltför ofta

den du var innan halva din kropp

förtärts av cancer


När du stod i kassan på banken

och din gräsmatta fortfarande var grön



Nej men så jag skriver



Så länge jag får se dig le

finns hela du och resten kvar




För du måste lova mig en sak







Dö inte





Fri vers av Drömfångare
Läst 451 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-04-14 21:28



Bookmark and Share


  Nolltillhundra
Återigen, mina haka föll just i golvet. O.o
2014-04-23

  novemberly
Det är så otroligt, när du skriver dina dikter. För du varje ord blir vackert, bara det är du som skriver dem. Och den här dikten är så vacker att det gör ont. Tack så mycket
2014-04-15

  Nasruddin
Fantastiskt bra. Alla känner ju nån med cancer... men såna där tankar uttrycks alldeles för sällan i ord.
2014-04-15

  Ninananonia VIP
Berör djupt..
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Drömfångare
Drömfångare