Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under kupolen

Vattnet har ingen smak, ingen doft.
Som ögon
som skimrar i olika nyanser.

Den blanka stilla ytan.
Likt mörka pupiller
om kvällen rör det sig ständigt.

Dina är som opaler. De skimrar en blåröd ton.
De doftar inte. De behöver ingen smak, de smakar ändå.
När du gråter känner jag saltet om min mun.

Du står under kupolen, den lika skimrande den,
invid vattenbrynet, höjd på sitt torn.

Väntar du på din båt
som ska hämta dej.

Ni blir som skymningen när ni försvinner ut.
Det liksom lämnar sig själv.

Bakom ett lugn när natten har fallit.







Prosa av Lars Gullberg
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-08-07 11:36



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Hans Lennart Jimmy Johansson på Korintvägen i Hökarängen
mvh dr 777
2018-08-12

    Roger Runkar Ragnar

2018-08-12

    Roger Runkar Ragnar
Vattensmaken har doftande ögon som nyanserar olikheten i den blänkande ytan.
Kvällens pupiller rör sig i det ständiga mörkret, likt opaler som är dina.
Tondoftande smakar blå gråt på rött salt.
Munnen gråter kupoler där du står.
Brynet invid vattentornet.
Höjden hämtar dig med en väntande båt.
Försvunnen skymning lämnar liksom sig själv.
Lugnet bakom den fallande natten.

2018-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg