Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På kajen

- Det glittrar i molnen, sa hon och log
- Jag hör att du läst Fröding, sa han och log tillbaka
Tillsammans tittade de på molnen
och log mot varandra och tänkte
på Fröding kanske, eller något annat.

Troligen tänkte de på något
som inte hade med molnen
att göra på något sätt alls
utan inbegrep de båda i kärlek
och ömma känslor för varandra

men likafullt så glittrade det
i molnen och i deras ögon
där de satt och leende betraktade
de moln de först diskuterat
när de möttes där på kajen

i den gamla fiskehamnen
där det luktade så gott
av tjärat rep, fisk och tång
och skränande måsar
bildade en ljudkuliss

som var allt annat än romantisk




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 213 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-17 19:08



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Vad måsarna skränar,
De kanske blott tränar
På kärleksserenader
För måsflickor i rader
En sång ganska olik
Människoromantik
2014-04-17

  Peter Stjerngrim VIP
I vanlig ordning ett läsvärt flöde av dig, min vän!
Önskar dig en Glad Påsk!
2014-04-17

    Monica Kvist VIP
Oj så bra skrivet. Glad blir man också.
2014-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter