Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skärtorsdag

En samling vänner runt ett bord

delar bröd och vin

och liv

En skön torsdags kväll.

 

Stämningen är varm

och full av kärlek

men inuti honom 

ångesten bubblar i magen

mörkret stiger i skuggorna

nafsar i hasorna

orkar snart bara ge upp

En skär torsdags kväll.

 

En ensam kvinna på en stol. 

Luften är kall

och saknar kärlek

Hon har vin

men inget bröd

liv men inget hopp

ångesten bubblar i magen

mörkret stiger i skuggorna

nafsar i hasorna

orkar snart bara ge upp

En  skära-sig torsdags kväll.

 

Han delar bröd och vin

hon  dricker

Han delar lidande och sorg

hon gråter

Han kommer med läkedom och tröst

hon längtar

Han dör för världen utgiven

hon uppgiven 

 

Han lovade kärlek och frid

hon väntar 

 

En skärtorsdagskväll.

 




Fri vers av HanKa
Läst 514 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-17 20:06



Bookmark and Share


  Bevingad
Fantastisk dikt i spännande form. Gillar det vemodiga och ångesten som ångar i bakgrunden. Gillar den väldigt mycket. den får saker att hända inom mig. Tack!
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

HanKa
HanKa