Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I många år har vår sjukvård försämrats alltmer ..........


Låt läkare och sjuksköterskor få mer makt över vår sjukvård

Det sker mycket konstigt i vårt land , vi ser ,dagligen, exempel på hur bedrövligt vårt land fungerar . Låt mig bara ge ett exempel :

 

Idag kunde vi på nyheterna (P1 i morse) höra om en liten pojke,  bara några månader gammal, som kom till en akutmottagning i vårt land med diagnosticerad svininfluensa och tillstötta andningssvårigheter ! Trots att pojken ,bevisligen, mådde riktigt uselt så skickas han hem med mediciner två gånger och nekas intagning ! Först vid det tredje akutbesöket på samma mottagning blir pojken intagen och detta i grevens tid, pojken var nära att avlida !  Naturligtvis har de förtvivlade föräldrarna polisanmält detta och jag hoppas att de får skadestånd och att den ansvarige läkaren får någon form av påföljd !  För det är nämligen så att alla svenska medborgare har full rätt till bästa möjliga vård , detta enligt Sjukvårdslagen ! Hela 35 dödsfall har inträffat inom vår akutsjukvård under de senaste åren , som ,bevisligen, beror på feldiagnoser och felbehandlingar . Men det är ingen överraskning att det är så här eftersom var tredje tjänstgörande läkare  nämligen  inte är färdig läkare , de är läkarelever, AT-läkare . Dessa unga och osäkra unga människor ställs, alltså, dagligen inför svåra beslut som kan handla om patienters liv och hälsa ! Deras hjälp består av en  s k "bakjour" , dvs att de kan kontakta en erfaren läkare om de är tveksamma ! Men det är inte lätt att förklara någonting per telefon och misstag begås, nästan dagligen . Och orsakerna till att oerfarna AT-läkare ofta måste fatta svåra beslut som de inte,egentligen, får fatta är ju, naturligtvis , läkar- och resursbrist !  Välarvoderade landstingsråd  gör inte sina jobb ! Sjukvården i vårt land lider av stora brister och vad gör de då , jo, i många fall privatiserar de vården och höjer sina egna feta löner ! Både läkarförbundet och flera överläkare har kritiserat landstingsrådens sätt att sköta vår sjukvårdsfinansiering i flera år nu , men de tycks tala för döva öron !

Det är dags nu ! Att ge dem som förstår och kan vår sjukvård bäst betydligt mer inflytande ! Ge läkare och sjuksköterskor vetorätt och betydligt mer makt över sjukvården i Sverige ! Flytta över ekonomiska och andra viktiga beslut till dem som verkligen förstår och vet vad sjukvården kostar ! För många av oss skattebetalare är less på självgoda och antidemokratiska sjukvårdspolitiker och pappersviftande sjukvårdsbyråkrater i landstingstoppen !

-------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 725 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-17 20:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska