Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster

Syster, nu är tiden efter
Solen skiner, nätter faller, livet levs
Tiden går men jag undrar fortfarande
fast det finns frågor som aldrig får svar
Du gick på andra stigar
Du lyssnade på andra röster
Något som jag aldrig förstod
Och jag tror det var för länge sen
Långt innan den där sista dagen
Långt innan

Nu ser jag bara din skugga
Din ryggtavla när du går
Håret som fladdrar i vinden
Du glider undan, försvinner.
I mina drömmar om natten
Går du ut på någon fest
och kommer aldrig mera hem
Eller reser långt bort
och hörs aldrig av igen

Nu har jag dina kläder här
Bankdosor, skoputslåda och necessär
Betyg och examensbeviset
från Handelshögskolan
Din svarta trenchcoat bär jag ibland
Och den lilla väskan i skinn
Smyckena ligger i bankfacket
I säkert förvar
I väntan på vad?

På fotot i hyllan en flicka på stranden
I solsken, du skrattar och himlen är blå
Jag sitter nog bredvid fast utanför bilden
Vi var ju alltid tillsammans då när vi var små
Det var innan det där som vi då inte visste
Och det som var då är ju fortfarande sant
Lika sant som det som kom efter
Fast det glömmer man ibland
Var det därför du sparade just den här bilden
Prydligt i ett kuvert i två exemplar
Så att vi fick varsin, vi två som blev kvar









Fri vers av Louise Sparring
Läst 469 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-18 13:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Louise Sparring
Louise Sparring