Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När fåglarna inte hörs

Ingen fågel hörs i min skuggiga dal
där träden slokande ber
om nåd inför en höst som kommer
obönhörligt och utan barmhärtighet

stryker redan sakta runt knuten
smyger sig på och väntar
på det rätta ögonblicket
då det sista andetaget tas

av en flämtande gestalt
där fåglarna inte hörs
i min skuggiga dal
bland slokande träd

Så vandra icke i dödsskuggans dal
utan se hur gryningen kommer
när ensam du står
där i din skuggighet

när fåglarna snart vaknar




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 364 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-18 22:46



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Undrar om @liekvinnan följer dig på Twitter... Mer Mutter än munter, om man säger så.
Jag tycker om rytmen, och upprepningarna som i ett medeltida omkväde. Och jag känner en
(Få se nu, hur hette det?)
Försiktig optimism?
I sista versen.
Försiktig optimism, Mr Mutter!
Det står något positivt i din lyckokaka ;-)
2014-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter