Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckan väger ingenting

Vad väger lyckan - jo ingenting!
för lättare börda finnes ej
hur svävar du ej i lyckans rus
när bland molnen du är

Hur ser då lyckan ut - som inget alls!
inga bekymmer tynger dig
hur ser du inga mörka moln
när du bland molnen är

Hur verkar då lyckan - som vanligt!
allt är ju som det skall vara
solen lyser och moln drar förbi
och ömsom ljusa och mörka

Var finns då lyckan - jo i dig!
där du sällan söker på riktigt
vänd så blicken inåt
och se hur solen lyser

där du inte trodde den fanns
den som inte väger något
och inte ser ut som något
den finns där - djupt i dig

om du bara letar




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-19 13:43



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Lyckan är hoppet
Som haren hoppar
Lyckan är glädjen
Som inget stoppar
Lyckan kan vara
En god portion tur
Eller hönor som slipper
Sitta i bur

Lyckan kan vara 
en liten bil
På torr, fin landsväg
Snabb som en pil
Lyckan kanske bara
Inte törs stanna till
För tänk om den inte lyckas
Komma dit den vill

Joyeux Paques, mon ami ;-)

2014-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter