Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

New rose





Allt regn
och all blåst,

Alla hus och gator,
alla träd, skuggor
och torg.

Alla fönster ´
de blänker
och det blänker runtom.

Gatlyktorna blinkar,
trapporna och gångbron över,

små skogsvägar branta
stenar och buskar
blött och svart

tystnar allt
en cykelväg nedan

den går söderut
ingen bebyggelse

men en skylt
och en gatlykta

samma väg till
allt folk
och all längtan,

alla vänthallar
och alla tåg,

Man ser ljusskenet
mellan granar och snår

Och vinden runtom
ljuset och blänket

trafiken
man hör trafiken

Leden som binder
samman staden

ingen bra gångväg
ingen bra genväg att korsa

industriområdet
som blänker
Av allt regn

och all blåst
Det blänker
runtom




Prosa av Lars Gullberg
Läst 298 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-20 01:24



Bookmark and Share


  Nanna X
Härligt hur du får miljön att berätta!
2014-04-20

    ej medlem längre
känns svenskt, bland inre och yttre reflektioner, fin
2014-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg