Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

magnolia

vårsolen attackerade plötsligt gjorde oss loja och slöa
männen dånar fram extra högljutt
när dom på två hjul passerar
sovande småstäder

det lilla barnet som äntligen somnat
vaknar till med ett skrik
du står i gassen
längtar efter tolerans

strålarna värmer och magnolian blommar
männen vevar ner rutorna och bröstar upp sig
när dom på fyra hjul passerar
din redan trötta blick

humlan utan namn surrar på en premiärtur
det lilla barnet somnar om igen
motorljuden lägger sig allting återgår
du sänker garden och låter dig dras med
av humlans instinktiva livsglädje
barnets rätt att bli älskat villkorslöst




Fri vers av David Gustafsson
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-21 00:40



Bookmark and Share


  Angel of love
Åh så väldigt stämningsfull text! Stor applåd.
2014-04-21
  > Nästa text
< Föregående

David Gustafsson
David Gustafsson