Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite om Stockholms brist på kärlek


I en sliten lägenhet på en av gröna linjens sista stationer

Han sitter med sitt röda huvud i knäna i medborgarplatsens skugghörn
han bor kanske någonstans i en sliten lägenhet
på en av gröna linjens sista stationer
och lägenhetstaket är sprucket som stockholmstiggarnas blick
och golvet är lika smutsigt som sverigedemokraternas hjärtan
och avloppsröret luktar lika illa som politikernas jobblöften
och väggarna är lika fläckiga som av spikar med blod på
som på jesus korsfästa kropp
jag har inga blekta tänder
jag har inga dyra märkeskläder
jag har inget körkort
jag har inget fint jobb
jag har inte facebook
men jag har en humoristisk själ och ett hjärta tillräckligt stort
förut i gamla tidens eländighet
flög jag mot barväggen och mina vingar blödde pölar
när jag landat på den falska rättvisans hårda golv
men jag drömmer om att resa mig upp med stora
och skinande vingar av sanning
och bli något värt att älska för något vackert hjärta
som bor på en av tunnelbanans färgade linjer




Fri vers av dittöde
Läst 389 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-04-21 03:13



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Fan bra du skriver

kommer hem i den här

Rågsvedsbarn jag är

Lars
2014-04-25

  Nolltillhundra
Bra du skriver! Applåder till dig :D
2014-04-24

  Skymning Blå VIP
Gillar denna text som ger en verklighetskänsla och ett bra driv igenom raderna. Känns som ett utkast till en låt
AE
2014-04-21

  Hogstedt
Grym känsla i den texten.

Vackert!
2014-04-21
  > Nästa text
< Föregående

dittöde