Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vajjer




Vakna nu, du lever än. Sov inte kvar i gårdagen, fastna inte i det som var. ägna din tid. Du sover och broarna sover, bara deras lyktor är vakna. Och deras barn på stranden som plockar gyllene apelsiner och är påverkade av grundämnen, kristaller och kemikalier från öststatsfabriker, dansar på vattenytan och dom skiter i om dom blir upphittade på havsbotten om tusen år. Bussarna är fulla av passagerare. Bussarna hinner fram innan kvällen. De tvingar oss att följa med, De bär oss genom tillvaron, sovande som vakna, det spelar ingen roll. Anledningen är den att vi alla bör åldras och till slut dö på dom platser vi är ämnade att dö på. Annars vore den här världen grotesk och ogripbar, Hur skulle det annars se ut om vi alla dansade på vattenytan.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-04-21 17:45



Bookmark and Share


  Nanna X
Skön text, galen och självklar.
2014-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg