Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåvinge

Du lilla spröda fjäril
vid horisontens rand
du flyger över vatten
en skugga över land

Din havsblåa vinge
den styr dig dit du vill
i solens varma stråle
där står du sällan still

Det strålar som glitter
från din vackra skrud
hos vårens alla blommor
är du en självklar brud

Din vänkrets är riklig
där gräset är grönt
i hagarnas blomning
där dofter slår skönt

Du bjuder upp till dans
där månstrimman leker
mot nattens klara ljus
du himlavalvet smeker

Du leker hela natten
vid stjärnors klara ljus
du dansar till musiken
vid vågors svaga brus

När din dans är över
du vila får i frid
i ängens mjuka mull
där stjärnan lyser blid




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 821 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-04-22 03:29



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Varligt och vackert för du oss läsare in i naturens magi.
2014-04-26

    ej medlem längre
Vilken underbart vacker dikt om den spröda blåvingen. Du kan verkligen förtrolla läsaren med din underbara poesi
2014-04-25

  Stjärnöga
Så underbart
ljuvlig..
fjärilar blå
som dansar
över ängarna
och mot himmelen..
jag älskar den.. :)
2014-04-25

  Ewa-Britt Nilson VIP
B lå oss ger
L ivad dag och mer
Å skönhet i den vi ser
2014-04-22

  ResenärGenomLivet VIP
Såå fina ord till den vackra bilden...
2014-04-22

  Teresia Ridell
Så vackert !!
2014-04-22

  Lena K Nilsson VIP
Fina ord till blåvingen!
2014-04-22

    ej medlem längre
Som ett blåskimrande smycke är dina ord.
2014-04-22

  anits VIP
å målande och vackert skaldat om den
lilla fjärilen.
2014-04-22

  Marianne Räf
En fin å vacker beskrivning.
Jag läste med inlevelse. :)
2014-04-22

  Angel of love
Så värmande vackert.
2014-04-22

  Marita Ohlquist VIP
O,så bra!
2014-04-22

  louisegirl
Ljuvlig!

Du skriver så fint..
2014-04-22

  Eva Helene VIP
Lekande lätt och fint!
2014-04-22

    ej medlem längre
Väldigt fint, väcker sommarlängtan..
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO