Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i Påsk


BÖN

O Gud! Varför vårt jordeliv så kort?
Jag knappast hann ju bara halva vägen
Och se hur snabbt det ljuset tynar bort
Att släckas med varenda pust benäget

Allsmäktig Gud, välsigna kära hem
Förhindra sorgens tyngd, sjukdom och krämpor
Släck inte ljuset, barn behöver mig
Fortfarande, jag stödjer dem så gärna

Du känner till vad kroppslig smärta är
Hur smärtsamt det att bli förrådd av nära
Och du förstår vad detta innebär
I ensamheten tunga korset bära

Du känner till, Du kan förlåta oss
Vi tackar Dig. Hjälp oss att hitta vägen
Och komma ut från oro och kaos
Skänk ro, och låt mig sjunga ut min sägen

O Gud! Varför vårt jordeliv så kort…

Av Alicia Stenfors




Bunden vers (Rim) av Alicia Stenfors
Läst 501 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-22 19:38



Bookmark and Share


  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Oja guud ge os mera av ditt stora perspektiv, så kan vi få ser mera
av din mening med vårt liv

Tack Alicia, det var så lockande att bara falla in
2014-05-31

  louisegirl
Berörande vackert!
Applåd!
2014-04-30

  walborg
Gripande att läsa
2014-04-27

  mare VIP
Känner igen
mig själv i din text
jordelivet är kort
du förtjänar en applåd ;)
2014-04-27

  Lars Hedlin
Vackert och berörande!
2014-04-25

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text Alicia.
Väcker många tankar.
2014-04-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Fin tänkvärd bön!
2014-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Alicia Stenfors
Alicia Stenfors