Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nåja, parafras... kalla det vad du vill ;)


Naturahandel i tidens vandel (parafras på Vem äger tiden?)

 

Devis:
sparsamhet är en dygd
såväl i stad som i obygd
...

 

Säg först ett mycket artigt Hej
och sedan snabbt som Blixten: Nej!
till var försäljare på telefon -

Jag vill ej ha nån fiffig grej
jag fifflar själv med pryl på lån
då slipper jag betalkontrakten
men upprätthåller grannkontakten

Själv har jag tid i överflöd,
men du om nån har svår tidsnöd
när du ska tala dig till bröd!

Spar alltså tid, för tiden lider
i dessa dystra jobbsöktider,
och ge försäljaren en chans
till säljprat, lukrativare,
med någon annan, annanstans

Och vips! du blivit givare
av det som ingen äga kan
- sin egen eller andras tid -
du lägger skattmasen i bann
så nätt med ett Hej!
så lätt med ett Nej!
änskönt du brysk var eller blid

Vart tiden svann? var kom den från?
från Universum kom den, såsom lån
och när du fått och gett du får den ränta
av lättnadsglädje du knappt kunnat vänta
men Universum tar emot som väl förtjänta
att skicka vidare till nån i nöd

 

2014-04-23   12:03




Bunden vers av Minkki VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-04-23 11:07



Bookmark and Share


  aol
Underbart
2014-06-05

  aol
Underbart
2014-06-05

    ADI Nehlin
Vilken underbar text!!
2014-04-23

  walborg
Du är rar som orkar vara artig.
2014-04-23

  Palett
Bra text !
2014-04-23

  Kozo
Kanske skulle jag lägga tid att läsa din text för alla envetna försäljare...? Så bra!
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP