Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Björkpollenallergi


Där björkarna susa





Inte konstigt att man är ding,
när björkars pollen far runt omkring.
Jag räknar en, två och tre och fyra,
vid fyrtio björkar jag börjar yra.

Det gnisslar bröstet, små ögon vattnas,
jag tror minsann nu att inget fattas.
Men attans gjorde det inte det,
det droppar näskrok så att ni vet.

Men jag ser skönhet uti det hela,
med svullna fejset gå ut och vela.
Ja, så ser vårens spektakel ut,
och därmed säger jag punkt och slut.




EM/ 2014-04-23




Prosa av Madjori
Läst 446 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-23 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori