Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slå upp sidan 33 i valfri bok och läs och skriv av den tredje meningen. Publicera din text här i poeter med denna rubrik plus instruktionerna. (Startat av Spanaren) 


Världsbokdagen och det firar vi med att göra på detta vis.


Så skynda att ur visdomsbrunnen ösa!

@~~}~~

 

ur: Omar Khayyam Rubaiyat på svenska av Sten Selander 1937

LXV

Den stora gåtan är det, du vill lösa?
Så skynda att ur visdomsbrunnen ösa!
Ett stoftkorn blott i orätt vågskål lagt -
och fruktlöst du din möda fått förslösa.

@~~}~~

 




Bunden vers (Hexameter) av Stjärnöga
Läst 448 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-04-23 22:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det var ett fint råd...
2014-04-24

  Lars Hedlin
tack för denna! ;)
2014-04-24

  Ljusletaren
Underbara ord och tack för att du också ville vara med/kram
2014-04-24

  Marita Ohlquist VIP
En rad som väcker intresse.
Vilken bok kan det vara?
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga