Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ingen älskar den som inte hör sig själv



Himlen är klarblå, molnen skingrade och solen lyser som en homosexuell musikalartist på scen. Människorna i staden går hand i hand och är förälskade. Det är mycket lättare att tycka om när hjärtat värms av ultravioletta strålar.

Det är bara mig det är synd om. Jag är pollenallergiker och laktosintolerant. Dessutom har jag bacillskräck, vilket gör det omöjligt för mig att vara inblandad i en salivdränkt kyss. Inte kan man dela vatten, utan att först tvätta det.

Jag sitter hos terapeuten, pratar om stort och smått, men mest om öroninflammationerna i barndomen. Jag var halvdöv hela tiden. Det sätter repor i själen. Det är svårt att bli någonting i tysthet. Ingen älskar den som inte hör sig själv.

Fåglarna kvittrar, grönskan spirar och himlens glödlampa skiner som en labil sockervaddsförsäljare på tivoli, men jag gör ingenting annat än nyser. Terapeuten ber mig måla någonting romantiskt. Jag avbildar en glutenallergiker som blir uppäten av en ko och börjar gråta när terapeuten inte vill se mig mer.

___________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 443 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-04-27 12:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Den här texten är bra. Originella metaforer i satirisk ton. Språket flyter. Det är.....om jag ska vara ärlig...en sak som kan justeras och det är sista meningen. Att diktarjaget blir portad hos terapeuten är bra men glutenintoleransen och kon får jag inte ihop. Jag hoppas du inte tar illa upp för min uppriktighet och kanske har jag helt fel. Men jag skulle inte anstränga mig om inte texten höll så god kvalite.
2014-05-01

  Peter G VIP
fantastiskt bra text som får mina tankar att expandera!

2014-04-30

  axveronika
haha, illa, illa
2014-04-30

    dittöde
Otroligt bra skrivet :)
2014-04-30

  Hans Christian
" solen lyser som en homosexuell musikalartist på scen."

Hur fan kan man bara komma på en sådan metafor, ställer mig upp och applåderar!

So good !
2014-04-27

    ej medlem längre
mysjkin har fortfarande humorn i behåll. gott.
2014-04-27

    violas
Det är nog av vikt att terapeuter mm har fantasi
2014-04-27

  Nanna X
jag gillar det, dina hypade bilder : )
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP