Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken och Döden

Jag spelade schack med Döden
en dag

~~*~~

när blodmånens skugga 
hängde
över stenstranden

~~*~~

Han var så segerviss
och arrogant
i första
draget

~~*~~

det brydde mig föga

~~*~~

jag hade ej mycket
att förlora

~~*~~

men det käraste av allt
stod på spel

~~*~~

så jag antog vadet

~~*~~

Döden frestade
med honungsröst

~~*~~

de allra ljuvaste
himmelska toner, dofter
och fågelsång

~~*~~

förutom
en kärlekslycka

~~*~~

som kan få
änglar att falla

~~*~~

jag flöt som på moln
av överjordisk
lycka

~~*~~

tills jag såg 

~~*~~

jag såg det ingen vill se
av svek och lögner

~~*~~

den vackraste av änglar
svepte mig med

~~*~~

tills mina ögon öppnades
och jag såg

~~*~~

jag såg ansiktet bakom
masken

~~*~~

de ljuvaste kärleksord av honung

~~*~~


förledande lögner

~~*~~

allt
för en stund bland
molnen

~~*~~

för att befästa Din makt
och dragningskraft

~~*~~

men bakom
skymtade hatets blodiga knivar
hotandes att strimla
mig i stycken

~~*~~

jag mötte Dig flera gånger
på min stig
förklädd i olika skepnader

~~*~~

anade faran i trapphuset
och hade änglavakt
den gången
för länge sedan

~~*~~

förklädd i kärlekshamn
stal Du mitt hjärta några gånger sen

~~*~~

för att Du kunde

~~*~~

log och trampade på mitt hjärta
som låg krossat i skärvorna
av mina drömmar
när Du gick

~~*~~

Du skrämde mig från vettet sen
den gången 
Du ville stjäla livet mitt igen

~~*~~

men också den gången
besegrade jag Dig

~~*~~

och landade på fötterna
som katten med nio liv

~~*~~

den som får mitt hjärta
nästa gång
spelar inga spel

~~*~~

han älskar mig för den jag är
och får min själ
att sjunga

***




Fri vers av Stjärnöga
Läst 541 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-04-27 17:01



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra skrivet...
2014-05-01

  Lars Hedlin
Gillas mycket!
2014-04-30

  Ljusletaren
Verkligen mästerligt skrivet!
Kul att se Max och Döden också/kram
2014-04-29

  Ninananonia VIP
Din text berör.. mycket bra skrivet..
2014-04-28

    ej medlem längre
Styrka lyser rakt igenom din fina text - väldigt bra skrivet..
2014-04-27

  ULJO
Berörande
2014-04-27

  Lasseman VIP
så bra du skriver, man har så lätt för att känna och komma in i dina texter.. och man börjar att tänka efter
2014-04-27

  Marita Ohlquist VIP
Mycket bra skrivet.
Väcker många tankar.
Sjung, min själ sjung!
2014-04-27

    ej medlem längre
bra skrivet!!
2014-04-27

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket vacker smärtsam dikt i fin klädnad med lite gammeldags ord.
2014-04-27

    ej medlem längre
Wow, fantastisk dikt.
2014-04-27

  Larz Gustafsson VIP
Jesus har besegrat döden.
2014-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga