Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Usch sånna tankar














jag är helt bestört
vem är jag.......
ja menar är jag inte...
eller?
.........den godaste varelse någonsin
på vår jord?

det är fruktansvärt svettigt
och madrassen klibbar mot huden
ligger och tittar på myrorna
på väggen intill
jag gillar sättet dom hälsar
när dom passerar varandra

jag har valt den varmaste delen i rummet
i köket faktiskt
för att sova så långt bort
från dom andra som möjligt

nu när solen är som starkast
steker de tunna takplattorna ovanför mig
klockan är 11:45
ja just det 11:45

Vanisse börjar jobba om 15 minuter
visst borde jag väcka henne
men
det gör jag inte
nej för jag gömmer telefonen
för då kan jag inte veta

vad klockan är

och ligger således och myser för mig själv

hon frågar ju alltid om tiden
senast för 6 minuter sedan

och visst svarade jag sanningsenligt
jag menar vem gör inte det
aldrig att jag skulle ljuga

sex minuter sedan

nej somnar hon om så får hon banne mig skylla sig själv
och dessa snarkningar kommer inte
från kackerlackorna
i badrummet

nej

efter att hon hade frågat vad klockan är
och jag hade svarat sanningsenligt
visst hade jag gjort det
vände hon ryggen till och somnade om

idag finns inget vatten i kranen
varför ska jag då gå upp
för trött för att gå upp
för varmt för att gå ut
nej jag tänker ligga här

(lyssna på grannens musik
fortsätta stirra på myrorna
eller disken som växer
jag tänker iallafall inte diska
det är ju inte min disk)

tills vattnet kommer tillbaks
eller jag måste till jobbet

ligger och väntar på att Vanisse ska vakna
jo för nu vore det
faktiskt kul
om hon steg upp och in i duschen
för att duscha
men
inte
kunna
-
-
-
tssss

inatt väckte dom mig
igen
inatt igen
steg in genom dörren kl 03
inatt duschade hon som vanligt
i två timmar för sjutton!!

eller 20 minuter

hon släckte ljuset i badrummet
tände istället i rummet där vi sover

TACK

i vanlig ordning duschade hon kallt
i vanlig ordning lät det som
om hon onanerade
jaaaaa
men det gör ju det

schhh!
hon har vaknat!!
Hon sätter sig upp i sängen
ögonen är pyttesmå
undra om hon ser nåt
överhuvudtaget
hon går in på toa
återvänder
rör sig mot mig
utbrister;


\"CARACA, não tem água não???\"
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

\"Não.\"
svarar jag kort


tänker minsann varken slösa energi
eller ord
genom att prata mer med henne

hon tar på sig sina Havaianas och går ut

klockan är 12.23

då blir hon väl åtminstone
en halvtimme försenad idag igen
för det tar henne 7 minuter

om inte mer



nerför berget

till Amazonia




Fri vers av Gatinha
Läst 475 gånger
Publicerad 2006-03-25 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gatinha