Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
terapi, bearbetning, ångest


Årsredovisning


ett år, tretton månader
från en vår till en annan

sommar i april, dödskamp i värmen
vintern som inte kom
en veckas snö i januari
över maskrosorna, för sena eller tidiga
rosornas frusna blad, fallande knoppar
välförtjänad vila inför nästa säsong

tiden som inte stannade
i det svarta hålet utan färg
kaos i backspegeln
val att inte använda den

tillvaron vänt upp och ner
i en efterlängtad förklaring
livet slagen i spillror
det man inte skriver om, inte ens tänker

död,
död på riktig, överlevnad för oss andra

blodet som inte rinner
försvinner
det vita giftet i ådrorna
systemet som stannar

det som jag förnekar
medan jag väntar
en förrädare
eller realist
mitt hjärta, min hjärna
avgör ändå inget

tillvaron vänt upp och ner
raset inuti
en stöt, lösa bitarna faller
spärrarna brister, försvinner
för gott, på ont
skriket mot skyarna vid näckrosdammen

upp ur askan
för att jävlas
en chans till
som vanligt

gråtattacker, läckra måltider
i ostimulerande miljö
permission på första maj
i en stillhet som inte bär

en sommar i fritt fall
väntetider
för allvarligt för primärvården
hänvisning till kyrkan
som ett enda alternativ
i detta sekulariserat land

aldrig i livet

offentliga toaletter
revir markerad med blod

någon som trodde på
när jag själv hade slutat

ett kryss på kartan
avslöjad position
möjlighet att välja målet
en upptäckt, överraskning
när man inte vet att man är vilsen

chansen att laga kompassen
bryta mönstret av cirklar

överlevnadsförsök
lyckan av kemiskt rus
planer som inte försvinner

från noll till hundra
och tillbaka
på mindre än en sekund
för liseberg
skulle jag ha fixat
något mer effektiv
för bara en miljon

attraktionen av känslostormen

planer
verkställda
i en sekund av bestämdhet

en överdos av inget
minneslucka och suddiga bilder
sången som tränger in i sömnen
en lussekatt vid sängbordet
klisterlappar på bröstet

spökvandringar
i slitna korridorer
darrande händer, spårvagnar i magen
bland ångestskrik, elchocker och flygande grisar
här på jorden nummer sexton

valuta för skattepengarna
läkarbesök, mediciner
utredningar, diagnoser
sjukhusmat i mängder
tack samhället, tack

hopp
om hopp för nånting

detaljerad redovisning
i nästa bokslut




Fri vers av Gloria Å
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-04-28 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gloria Å
Gloria Å