Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i dygnets sista timma, bättre sent än låta bli ;)


Att Valborgsönska i öst

 

Allt färre i öst förstår
min önskan Glad Valborg i år

än färre önskar Glad Valpurgis
lika gott är det, på sätt och vis

för språket lever och förändras
och denna text modernt ska ändas:

du barfotabarn i livet,
se till du inte tappar lappen
den, där dagens ord står skrivet:
önskar dej Glada, nej Klara Vappen!

 

2014-04-30   23:59




Bunden vers (Rim) av Minkki VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-04-30 23:14



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Jag har några gånger åkt till Åbo just för att fira vappen. Men det var någon gång under förra seklet.
2014-05-09

  walborg
Idag krävs reflektion och vakenhet mer än tidigare
2014-05-01

  Kozo
:-)
2014-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP