Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torkvindan

Den sista höststormen
slet och rev i henne
rotvälta
och stammen gick av i fallet
den som så lätt dansade runt
i sommarvinden
grenarna
så vackra en gång
med solhälsning till livet
tilltrasslade
av alla trådar som
band dem samman
till symmetri

under vintern
fick hon inte ens ett täcke
att skyla sig med
blottad, sargad
nyper hon nu krampaktigt fast
vid ett par solblekta badbyxor

människorna tittar med förakt
ner ner på henne
från sitt morgonkaffe

vaktmästaren får ta henne
till återvinningen
ingen mening att reparera
han får köpa nytt i år

med ett rejält betongfundament

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Amisan
Läst 360 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-01 11:16



Bookmark and Share


  träsnidaren
Spännande, stark text. Mycket känsla.
2014-06-16

  petter rost
Ger mej en märklig synväxling - från henne till rotvältan till torkvindan som tycks mej få förkroppsliga henne och vältan i något högre, större - ett tillstånd som du mött, erfarit. Och jag får serier av svart-vita bilder i mitt huvud, sviter, som berättar vad som inte sägs, som lurar mej på vetskapen om vem vaktmästaren är...
2014-05-01

  Lars Hedlin
Bra förmedlat :)
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Amisan