Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
typ:lägesrapport.


Sen eftermiddag.

Lika försiktigt som jag lade på venylskivan,
sänker jag mig sakta mot stolsitsen.
Lika försiktigt bläddrar jag i tidningen
för att inte missa en ton i Stan Getz` tenorsolo.
Så försiktig att ingen katt blir rädd i huset.
Andas lugnt, att ingen astma må väckas,
Sträcker långsamt ut vänster skadade ben-

En lugn stund.

Nu börjar akrobaterna sin cirkus:
volter framåt och bakåt
inget skyddsnät.
Gå på lina är inte svårt, om man kan.
Fyra frivolter, studs på mattan, två bakåt.
Livsfarliga övningar.

Sluter ögonen.

Öppnar dem igen i det lugna landskapet.

Stan Getz har spelat färdigt sitt solo.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-01 20:46

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fint med det från en annan text återkommande stan getz-motivet. "inte svårt om man kan" är särskilt väl valda ord här. det ska låta lätt.
2014-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram