Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

The Killer








En gång var här livfullt. Här kantades gatorna av folk. Sen föll allt. Där uppe i ett fönster bodde vi. minns också att luften var klar. Den var så klar och jag var ett barn. Jag cyklade runt och ingenting skrämde mej. Jag minns tystnaden den morgonen. Jag minns hur allt blev tyst. Det blev plötsligt så tyst, och denna tystnad ligger fortfarande kvar som en vägg runtom här, ja egntligen varhelst jag kommer i dag.
När man kliver in i tågvagnen undviker blickarna varandra. Det är som om dom försöker glömma något, försöker gömma sej i sina ögonlock, de mjuka darrande som faller. De föll inte när allt föll, de stod som uppspärrade.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-02 15:37



Bookmark and Share


  Annika Persson
Där det en gång var livfullt finns
livfullheten kvar. Det gäller bara
att se den och inte bli avledd av
sina rädslor. De förgör och kväver.
Farorna lär man sig att inte trampa på. Rädslor kommer man över, när
man lär sig se att det inte finns någonting att vara rädd för.
Men det finns de som gärna
vill skrämma upp andra.
Man hör hur hjärtat slår,
nästan bankar sönder själen.
Ögonen är uppspärrade av tunnelseende. Man glömmer
en vagel under ögonlocket,
därför att den syns obetydlig
i sammanhanget. Nu gäller det
bara att få bukt med sinuskurvan
och att en lugn rytm infinner sig
på nytt. När förnuftet talar om
att allt är lugnt, ingen fara, såja.

2014-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg