Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Geronimo







Finns knappt en stjärna kvar. Men det glittrar i ditt hår nu. De har byggt gallerior överallt. Liknande de rymdstationer som en gång gled tyst runt oss. Nu har vi äntligen kommit hem. Här finns allt att köpa. Barnet pekar på de prismärkta regndropparna. Han låter en av dom blänka på ett finger. De ska vattna blomhänget i den vackra trädgården hemma. dropparna var och en kommer falla över blommor som växer där utanför. I gallerian doftar det sommar. Nattetid lyser en stor måne i taket i ett av fönstren. Men om vintern när det är kallt är knappt här några människor alls. Han klär av sej och lägger sej ner i sin säng, ser den stora månen i sitt fönster. Vet att blommor växer endast om sommaren. Att denna tid är allt.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-03 09:46



Bookmark and Share


  Nanna X
som en drömbild att stiga in i..
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg