Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

brand vid horisonten



Minns när vi reste mot Prag i natten, tåget dundrade fram och vi tittade rakt in i varandra. Gränspolisen lyste upp våra förälskade ansikten, gav oss skenet av ett världskrig i en historia bortom oss, ändå alldeles intill.

Vet inte vad du tänkte, men jag såg bilder av människor som föll ner i långa diken, hur solen lyste på andra sidan kulhålen eller kanske var det Gud i brand vid horisonten, då vår första kyss började göra oss galet ensamma.

Vi är livrädda att inte älska ögonblicken tillräckligt mycket, genom hjärtat skjuter blåslagna tulpaner. Det är en gravplats av händelser som alltid gör ont. Du och jag blev endast avrättade änglar i tidens gång.


____________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-03 10:15



Bookmark and Share


  Peter G VIP
jävligt bra text! knivskarpa bilder.
2014-05-03

    ej medlem längre
tjusigt.
2014-05-03

  Nanna X
vackert allvar, väcker igenkänning
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP