Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det blir ett tyst bibliotek i natt




Jag sitter vid köksbordet, läser P.O Enquist och bedåras av varje rad i ”Nedstörtad ängel”. Det är en tunn roman, men den innehåller alla koder som en människa behöver.

Jag tar på mig vit skjorta. Det är högtidligt att varit intill en människas visdom. Det är så jävla vackert på något konstigt vis.

Sen dunkar jag huvudet mot tapeten och gråter.

Snart ska jag gå nedanför himlen och författa vår bok, tänka sönder tankar, skratta ihjäl mig åt upprepningarna jag inte kan hantera.

Jag kommer hem till dig. Du är naken under morgonrocken, men vi ligger inte med varandra. Det blir ett tyst bibliotek i natt.

Du drömmer när vi sover i mörkret. Jag märker de oroliga rörelserna och känner hur vi faller tillsammans, men jag vågar aldrig tända sänglampan, säga att jag finns hos dig.

________________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-05-03 19:07



Bookmark and Share


  Hans Christian
Vilket fantastiskt slut. Ja, jag säger inte mer.
2014-05-04

  Nanna X
åh den boken har jag också här i hyllan, den är fantastisk, kanske jag skulle läsa om den.
2014-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP