Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

himlen har aldrig känts så ensam




Människor rusar blint genom städer. Demonstrationer avlöser varandra och våldet blir bara värre. Trottoarerna är blodiga. Nätterna fyllda av övergivna skrik och blåljus. Himlen har aldrig känts så ensam.

Mitt i allting är du och jag, galet förälskade. Det är kaos i våra hjärtan när vi står nedanför gatlyktan och kysser stunden som inte kommer tillbaka. Jag vill att vi ska rymma, hitta en väg ur årstiderna, men vi är fast mot tegelmuren som dödsdömda.

Politiken har blivit overklig och poesin är ett främmande ljus. Du och jag hånglar som vilda rödvinsänglar, men eldsvådan är redan utom kontroll. Brandbilar passerar alldeles intill oss och vi skrattar tills vi gråter.

_______________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-04 09:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!Jag skippar rödvinet, blir bara seg av'et;)
2014-05-06

  Hans Christian
"Politiken har blivit overklig och poesin är ett främmande ljus. Du och jag hånglar som vilda rödvinsänglar, men eldsvådan är redan utom kontroll. Brandbilar passerar alldeles intill oss och vi skrattar tills vi gråter. "

Känner igen dina tankegångar. Så gammal som jag är minns jag en tid, när jag som tonåring vandrade tryggt i natten. Jag var aldrig rädd att gå igenom Göteborgs alla gator klockan tre på natten. Nu är allt så förändrat. Rädslan och paniken har tagit över. Tonåringar skjuts till döds. Fy fan för att växa upp nu i denna stad.
2014-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP