Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång i tiden snorklade jag mycket på landet. Där finns två knubbsälskolonier. Jag brukade oxå dyka ner och släppa ut alla stackars varelser ur hummertinor, krabbor, fiskar m.m. Att se det helvete som pågick i dem under ytan klarade jag inte.


Lycka. Tack till Minki för hjälpen!

Iklädd våtdräkt vandrade jag med raska steg ner till bryggan. Allt var med: handskar, skor och huva till huvudet. Viktbältet också. Satte mig i den lilla öppna båten. Kopplade in bensinslangen. Startade motorn och åkte ut till knubbisarna. Noga med att inte köra för nära dem. Såg att alla låg och solade både stora och små. Körde förbi och stängde sen av motorn. Drev tyst ner mot skäret. Nu behövdes inget viktbälte. Jag skulle inte så långt ner. Hoppade sen i havet och började simma mot dem. Med våtdräkt flyter man som kork. Mina gula simfenor gjorde det mycket lätt att simma. Nu såg jag att de började iaktta mig och blev lite oroliga. Nog så. Detta var paradiset för mig. Kanske 20 stycken gled ner i havet. Det var alltid ungarna som var nyfiknast. Jag närmade mig försiktigt. Plötsligt hörde jag ett "Plopp!" bakom mig. Vände mig sakta om och vad fick jag se? En liten unge med sina fantastiska ögon bara två meter ifrån mig. Han eller hon tittade länge på mig och gled sedan ner under ytan. Ungarna är lite ljusare än de vuxna. Sedan dök jag ner och simmade runt med dem. Detta kunde jag hålla på med i timmar. Man fryser inte alls med en bra våtdräkt. Efter en tid kände jag att det var dags att åka hem. Lade till vid bryggan och gick glatt hem. Att duscha med våtdräkten på ett tag var helt otroligt skönt. Man blev så härligt varm. Sen drog jag av mig den. Öppnade fönstret och slängde ut den på altanen. Ja, det var lyckliga tider det!




Prosa av Hans Christian
Läst 661 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-05-05 13:58



Bookmark and Share


  Connie
Otroligt fint text! Läser denna igen och sätter ihop pusselbitar. Förstår att detta måste varit ett fantastiskt lyckorus!
2014-05-08

  anits VIP
Vilket fint minne, kan förstå din
lyckokänsla.
2014-05-08

  Minkki VIP
en härlig berättelse! Du kan konsten att stryka :-)
2014-05-06

  TrollTörnTrappan VIP
Underbart perspektiv! som inte många skulle kunna berätta ur. Bra driv! De korta meningarna känns intressanta... ger liksom extra vågor eller virvlar i flödet.
2014-05-06

  Angel of love
Åh vilken dröm att ha den möjligheten.
Härligt!!
2014-05-06

  princess in the new world
Låter väldigt trevligt och jag kan förstå lyckokänslan!
2014-05-05

  Nanna X
vilket fint minne!
2014-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian