Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leon









Jag såg på fönstret att solen utanför låg bland moln. Jag vidrörde det spröda glaset som gav i från sej en sprickfärdig flämtning och att något bakom hade försökt att ta sej in. Jag tänkte att dessa som lever där ute, Kanske nån stackare från haven österut, de ligger med sina barkbåtar i skymningen, de har färdats långt. Höghuset är fullt med såna, de bor ensamt var och en. Någon sjunger sent in i natten, den gälla rösten skär genom huskroppen och ibland hörs hur ledningarna tjuter med. Nu bryter solstrålar genom molnen och ljus sipprar ner. Havet utanför uppenbarar sej och man ser barkbåtar i tusentals där ute.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-07 08:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
slutet är något så vackert, så sällsynt- en perfektion av essensen många poeter sällan kan få fram; livet- sedan hur man ser, och vad, oavsett verklighet, och att bli trodd, jag tror på dig. alldeles strålande detta

tack
2014-05-08

  lodjuret/seglare VIP
'de ligger med sina barkbåtar i skymningen'. En synnerligen trösterik text om de möjligt ensamboende.
2014-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg