Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 25 April: Nu lämnar jag svenska vårdkaoset - för Norge (Sjuksköterskan Päivi: Varför skulle vi stanna i Sverige - där vi inte får någon respekt)


Snälla sjuksyrran Päivi kom tillbaks

 

Snälla Päivi jag respekterar dig

överge inte mig

Det är inte jag

som är ansvarig för detta sjukliga blixtnedslag

 

Men jag förstår dig

om du överger mig

Du hjälper ingen om du blir sjuk själv

och hoppar i självmordets älv

 

Så vi sjuklingar

oförmögna att gå upp ur våra sängar

Får stå ut med den nya välfärden

där vi kostnadseffektivt marginaliseras till obetydliga värden

 

Förstår att den norska sjukvården

vill ösa ur den svenska högkvalificerade sjuksköterske-paradisgården

Smart att gratisutnyttja svenska skattebetalda sjuksköterske-uniformer

sen får vi här, nöja oss, med den nya sjukvården, några konstigt mumlande dödsmaskiner

 

Men i denna press och stress som råder

dör sjuka kostnadsutgifter snabbare och får politiska besparingsapplåder

Under en låglönefana som ger tusan i stressen och skriver ut dödsattester på vem som helst

och ändå känner de sig frälst

 

Är det verkligen detta nya Sverige ni röstade välkommen 

eller var ni bara dumdristigt egoistiskt vilsekommen

Så att ni älskade jobbskatteavdragens namn

och trodde att allt skulle hamna i er famn

 

Men jag är och förblir oskyldig

jag är inte skadeståndsskyldig

Jag har varnat i flera år

tyvärr lyssnar ni inte på vad jag spår

 

Men lycka till i Norge Päivi

jag godkänner ditt egoistiska val

Varför ska du betala politikernas bonus

varför ska du för tidigt hamna på Fonus

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-05-08 11:51



Bookmark and Share


  Annika Persson
Har du en läkarrock till mig?
Jag menar det, att jag skulle kunnat
jobba som läkare, om jag bara haft
behörighet.
2014-05-08

    ej medlem längre
Det är inte konstigt om de tröttnar när de ska slita för två.
2014-05-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP