Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svävar

Min teddybjörn och jag
vi svävar här ovan
och ser hur jorden
snurrar för fort

hur ska vi hinna med
att leva när det snurrar
så fort att man blir yr
av att se Atlanten

då vänder jag mig
mot min teddybjörn
och frågar försynt
hur i hela friden

han klarar av
att se att allt
snurrar för fort
därnere på jorden

och får svaret
att det gäller
att snurra också
men åt andra hållet

så tar det liksom
ut varandras
snurrande därnere
på jorden




Fri vers (Fri form) av Mr Mutter
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-05-09 23:18



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
När jag var ett litet barn,
I ett annat årtusende, en annan fas
Med pälsen brun och nos av garn
Min bäste vän Bummelbas
Med sin ram i min lilla hand
Tog med mig högt över hav och land
Han lärde även mig denna hemlighet
Som annars bara teddybjörnar vet
Hopas detta är okej att berätta
Annars kanske vi hamnar inför rätta
Tänk, att stå där inför nalletinget!
Fast det gör nog inget.
Teddybjörnen är en vänlig själ
Som bara vill sin människa väl
Så fin är din luftiga dikt
Så lätt men ändå av stor vikt :)
2014-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter